av | juli 15, 2008  

SOGHRA (31) EN D

Idag ble Soghra (31) enda en gang dømt til døden!

Hun kommer fra en fattig familie. Da hun var 9 år gammel ble hun sendt til  en velstående familie i Rasht (nord i Iran) for å jobbe som tjener.

LES OM SAKEN TIL SOGHRA HER

 

Da hun var 13 år gammel ble hun tiltalt for å ha drept familiens sønn Amir (8). Hun som i utgangspunktet hadde "tilstått" drapet, trakk tilståelsen tilbake og sa at den egentlige "morderen" var en mann som pleide å misbruke henne seksuelt. En dag mens han voldtok henne kom Amir inn i rommet. Mannen (som ifølge uoffisielle kilder er Amir’s far), dyttet Amir vekk, han traff veggen og mistet bevisstheten. Senere kastet han Amir i en brønn! 

Undersøkelser visste at Soghra hadde vært "seksuelt aktiv" (med andre ord, hun var ikke jomfru). Men siden "mannen" ikke ville tilstå, ble Soghra dømt til 100 piskeslag for umoralske forhold!!

Soghra ble også dømt til døden for drapet på Amir. Hun skulle henges da hun var 17 år gammel, men i siste minutt, ba Amir’s mor myndighetene om å utsette henrettelsen til et senere tidspunkt!

Ifjor ble hun satt fri etter kausjon, men noe senere ble hun igjen overført til fengsel (angivelig etter ønske fra Amir’s familie).

Saken ble prøvd i en annen domstol. Og denne domstolen har altså dømt Soghra til døden igjen!! 

Tenk å være en 31 år gammel kvinne og ha opplevd så mye…..

 

 

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Hvorfor er de så opptatt på det enn alt ellers det er vanskelig å forstå men,

takk

zohre

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Ja,selvfølgelig de tror ikke på Soghra, fordi faren til Amir er en mann, og det som en mann sier i Iran er ganskje hundre prosent riktig.

Hva kan vi gjøre? Kan vi ikke samle penger for blodpenger for Soghra,så hun slipper å dø.

Jeg er sååå lei meg. men Takk for din informasjon og oppmerksomhet.

Vahideh

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

vanskelig å forstå

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

det hjelper ikke med blodpenger så lenge de har krevd at hun skal henrettes…….

ja, en kan ikke la være å bli lei seg, men vi må tenke konstruktivt, slik du gjør nå.

La verden få vite hva som skjer. Kanskje det hjelper…

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Hvorfor sendte familien henne tilbake igjen? Pga faren – han vil ikke ha henne hjemme? Hvilken tilstand er hun i? Og hvordan er livet for kvinnene bak muren?

Fatter ikke de kan anklage et lite barn for drap og hvorfor i mange av disse sakene at de undervurderer jentene. Eller er det fordi de tror at menn ikke kan begå overgrep eller har rett til å mishandle kvinner og barn?

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Hei Iffit og takk for kommentaren,

Tenker du på Soghra’s far? Vet ikke noe om ham. De sendte henne (da hun var 9 år gammel) for jobbe hjemme hos den andre familien. Der ble hun seksuelt misbrukt av faren i den nye familien, som skal angivelig ha også forårsaket sin egen sønns død.

Dte er ikke kvinnens situasjon hjemme som er problemet, men et “rettssystem” som er er kvinnefiendtlig! De bruker jenta’s historie om at hun har blitt voldtatt imot henne og dømmer henne til 100 piskeslag for umoralske handlinger. Siden hennes vitneutsagn er i forhold til rettssystemet verdt halvparten av en manns vitneutsagn, har hun ikke så nye å komme med i forhold til mannens historie.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Islam er en ond relegion, som får et presteskap til å begå onde gjerninger, i sin desperasjon etter ååå beholde makten.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Jeg blir så sinna og fortvilet Mahmood, dette er helt grusomt! Uansett hvor lite det hjelper så skal jeg sende mail i morgen,hvis gud vil, lar han meg bruke ord som kan virke inn på dem, for jeg VET hva hun har vært igjennom.

Det er så grusomt å vite at noen blir dømt til døden for å ha blitt seksuellt missbrukt, det river i hjertet mitt! Takk for at du deler gogutten,klem siskan:)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Har ett ordtak på dette her; Mot dumhet kjemper selv gudene en forgjeves kamp. At det går ann! Sende ett barn i fengsel og la samme barnet bli henrettet i voksen alder.

Denne kvinnen var bare 3 år eldre enn min yngste sønn da hun havnet i fengsel!! Jeg nesten ordløs her for nå går det over stokk og sten. Man blir dømt for umoralsk oppførsel osv, men jammen meg så har de som dømmer ikke særlig mye moral. Makan til trangsynthet tror jeg faktisk jeg ikke har opplevd på langsommelige tider.

At ikke verden utenfor ikke snart bryr seg om tingene tilstand, er meg rett og slett veldig forundelig. De klarer tydeligvis blande seg inn i alt annet unntak bla Iran

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Hvis GUD vil?ha ha,hvis det svinet eksister er han vel like pervers som det mannsdominerte Iranstyret er.Se hva som skjer av urettferdighet og dævelskap rundt om, og så si at det finnes en god gud.Lavmål de luxe.Religion er roten til ALT helvete på jord og skulle vært totalforbudt,SPESIELT islam.Land som driver med den form for styresett som Iran,skulle vært utslettet fra jordens overflate,og hvorfor skal land med normale styresett ha noen som helst diplomatisk forbindelse med dette dævelskapet?

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Det verste er vel egentlig at hun kunne vært fri i dag, hvis ikke foreldrene til Amir så skjødesløst hadde kastet henne inn i fengsel igjen.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

enig med deg Christian

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

ja, dommerne (som representerer systemet i Iran) har verken moral eller medfølelse…..

EN stund siden ble det kjent at en “dommer” som også var sjefen for et krisesenter for jenter som har rømt hjemmefra, hadde brukt krisesenteret som bordell og tjent penger på disse jentene!!!! jeg tror ikke han ble dømt etter de samme lovene som han og andre som ham dømmer Soghra og andre som henne

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

ja, men jeg mener skylden ligger på myndighetene som har innført slike regler, og som holder ved dem med alle midler

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Det er synd at de bruker islam som en unskyldning til å dømme noen til døden,er helt uenig med deg christian islam er en god religion den blir kanskje bare brukt på deil måte.

og ut fra det som står her kan ikke vi vite hva som er riktig og hva som er feil.

Allah ser alt og veit alt.

Det er en grunn til at hun fikk utsettelse og insha allah hun skal ikke dø.

ALLAH VEIT BEST.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Helt enig med deg Fario

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

hei.. jeg syns det er kjempe leit og forferdelig det som skjer mot Soghra.Men vi kan ikke skylde på islam for hva hun går igjennom! hvis man skal vite mer om en religion skal man ikke se på de troende(fordi alle er ikke like troende). man skal heller studere islam uten å se på muslimene. som f.eks hvis jg skal vite mer om kristendom ser jeg ikke på de kristne bikinimodellene. Fordi det står lett forståelig i kristne skrifter at damer skal dekke seg!

Alle religioner har “blackships” i samfunnet som prøver å gi religionen feil bilde. derfor mener jeg at noen visse personer her skal slutte å skylde på islam.ja det står at man skal piske de som voldtar, men det står oxo at man må ha to vitner. det er ikke islams feil at folk lurer seg unna og andre får straffen.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

islam er en nydelig religion som forteller hvordan man kan leve et rent og fredlig liv.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Dette er ikkje noe som handler om religion men om menns (u)kultur og fanatisme rundt om i verden for å tviholde på makten.

Der kvinner blir likestilt er det fredligere da det er balanse mellom kjønnene.

Utdannelse og informasjon er nok veien mot målet som er fred og likestilling overalt.

Uten att menn ser på kvinner som likestilte blir det ikkje fred.

Menn som misbruker sin makt ovenfor det annet kjønn eller andre håper eg er ein utdøende rase.

Håper Soghra får vite att noen faktisk tanker på henne….. og vi håper att noe positivt kan hende.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Stakkars stakkars kvinne og de som er i hennes situasjon. Først tar de fra henne store deler av oppveksten og nå skal de ta fra henne livet.

Men som jeg sier, en dag møter galskapen sin overmakt. Jeg håper den kommer snart!

Jeg er ordløs og kan ikke fatte at det faktisk går ann??!!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Det er veldig synd på jenta, mitt hjerte brenner for henne. Dette jævelskapet skulle vært over. Hvorfor er det alltid kvinner som må lide pga. menn?? Dette har gått alt for langt.. og bør gjøres noe med. Sånne svine menn burde ha fått smake sin egen medisin. Men dette har dermed ikke noe med religion å gjøre, du kan være jøde,kristen el. muslim… om du er da en drittsekk så er du det uansett hva.. tror faktisk at så lenge et land som iran undertrykker kvinner så mye som de gjør så vil de alltid dominere over kvinner.Et land som iran er en manndominerende land som får envher på nærvene… Det er for skamfult noen ganger og si at min far er iraner… Men dessv. så kan en heller ikke være noe enn ikke er… Men heldigvis så er ikke alle like jævlige.. Systemet, politikken kan forandre dette om de vil.. men tror neppe….

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Hei Miriam,

jeg er enig med deg i at dette ikke skyldes Islam. EN religion eller tro kan ikke drepe eller begå forbrytelser. Det er mennesker som begår handlinger og det er de som må stå til ansvar.

Iranske ledere sier dette er Islam! Derfor mener jeg at muslimer som ikke er enige i dette bør protestere mot dette. Meget viktig

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Alle skylder på ISlam men d r helt feil. D er noen land og mennesker som skal aldri forstå denne verden. Je r sjøl muslim , men er helt uenig med den stygge moralen og atferden de hr i IRan,Afghanistan,Saudi arabia og mange andre . Jeg føler synd for den stakkars jente som skal ende på denne måten:(

somaya

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Hei Honey,

langt fra alle iranere er slike. Det er regimet som etter min mening er hovedansvarlig.

Jeg synes ikke du skal skamme deg over at din far er iraner. De fleste som kjemper mot regimet er iranere. De risikerer mye i kampen. mange av dem havner i fengsel og til og med blir henrettet i denne kampen. Alle land har hatt ledere som misbruker makten. Hitler var Tysker og Khomeini var fra Iran.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Religion har ingenting å si og å påstå det viser mangel på forståelse. Heksebrenningen til kristendommen er et godt eksempel på at slikt har skjedd i kristendommen også. Onde mennesker og lederskap finner alltid metoder for å kontrollere befolkningnen og religion er bare en del i verktøykassen. Måtte rettferdighet skje og Soghra få livet tilbake. Om eg finner en mail til Irans ambasade/konsulat i Norge eller nærliggende land skal de få høre på en saklig måte hva eg mener om dette.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Hei.

Jeg føler at mye av Islam er uvitenhet og etter hvert som det vokser opp ny genrasjon innvandrere, så håper jeg at uvitenheten forsvinner. Husk at vi har selv brent hekser og trodd at jorden var flat som en pannekake, uvitenhet er roten til alt. Jeg håper for den kvinnlige delen av islam at utviklingen går fort og husk at vi er mange norske som tenker på dere.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Denne kvinnen på 13år er åpenbart ei heks og sjøge og må døy.Det er beklagelig,men de må skje,fordi dette er fullt lovleg i dette landet. Slutt å syt, gå ut,ikkje sit foran datan heile dagen.Få dere et liv

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Jeg blir litt motløs – hva kan man gjøre mot slik urettferdighet?

Takk for at du informerer, du gjør en viktig jobb!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

ikke bli motløs! Det er langt flere som er imot slike forbrytelser enn de som begår forbrytelsene. Det gjelder å mobilisere disse. Dette skjer ved å skape bevissthet om det som foregår.

Du kan formidle denne historien videre til noen du kjenner.

Takk for kommentaren

M.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Veldig trist, hvilket land er det snakk om her? Iran? Har hørt dem er ganske strenge.

Men tenk, og tilbrakt rundt 18 år i fengsel, +/- med kausjon

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Hei,

Jepp det er leit å høre om slikt, også om fritz saken, og opprørene som foregår under Mugabes herredømme..

Stusset bare på svaret ditt under innlegg nr 5, og nr 12.

Skal du gjøre noe å for hjelpe folk i nød, må du først danne deg en mening om hva som er ondt, og hva som er godt. og hva som skyldes dette.

En slik ansvar må man etter min mening ha,dersom man skal være menneskerettighetskjemper, og ikke en som er enig i folk som tror kilden er noe annet enn det som er faktum. Fint om du kan opplyse det egentlige problemet i bla denne saken.

Shoaib

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Oh! Nå så jeg at jeg har skrevet feil på nr. 5. Jeg er IKKE enig i at Islam er en ond religion!!

(derfor blir svaret fjernet nå for å unngå fremtidige misforståelser) Takk for å påpeke det Shoaib.

Men det jeg skrev i 12, er det jeg mener.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Synes det er helt utrolig at folk i dag kan prøve å overbevise folk om at relgion og da Islam har noe som helst positivt å bidra med, slik som Miriam og Fario og Amir uttaler.

At de kan stå og forsvare en relgion som undertrykker alt som heter kvinner i verden er for meg ganske så uforstående.

Og Miriam, ettersom at du synes at Islam er en så fin relgion så bør du la deg kjønnslemleste da. Det står jo i koranen det at kvinner ikke skal nyte noe form for seksuell kontakt. Det er jo derfor de blir kjønnslemlestet.

Og det som er med folk som tilhører Islam er jo folk som er VELDIG uselvstendige. De kan jo ikke gjøre en eneste ting hvis det ikke står i koranen at de kan.

Hele tiden når det er noe så refererer til at det står det i koranen.

Se bare på Mohammad tegningene.

For oss siviliserte vestlige blir dette ganske så uforstående og veldig veldig dumt.

Sett ting i perspektiv da!!!!

At folk til og med skal dø pga at noen har trykket en TEGNING sier vel egentlig alt om hvor utrolig idiotisk denne relgionen er.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Jeg er ikke religiøs, men ser helt klart at religion er veldig positivt for svært mange. Det kan være en veldig støtte i livet for de som ikke har det godt og som strever med bare å gjennomføre dag for dag. Og basis i all religion må være kjærlighet og at man ønsker sin neste det beste. Det livssynet disse dommerne har og det styresettet Iran fungerer under – er ikke religion, det er helt åpenbart.

Min mor strevde mye i livet, men hun hadde stor trøst i sin kristne tro helt til hun døde. Dette er jeg veldig takknemlig for. Kanskje er det ikke et liv etter døde, men for henne gav det stor verdi i å tro på nettopp det. Så for henne og dermed også oss i familien hennes var religionen av stor verdi.

Jeg synes det blir feil av dere som angriper religionen for denne historien – dette har ikke noe med religion å gjøre. Dette er det motsatte – ondskap satt i system. Og det er veldig vanskelig å tro at dette virkelig stemmer !

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Dette høres ut som en jobb for Bush. Nuke landet tilbake til steinalderen.

Alvorlig talt.. det går ikke ann å ha ett land som undertrykker sine landsmenn slik. Bygg fler skoler og ikke baser rettsystemet sitt på en mistolket religion og undertrykkelse.

Peace out.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Svar til #5: jeg skrev feil: Jeg er IKKE enig med deg Christian. Les svaret jeg skrev til #12

Jeg mener det er mennesker som er ansvarlige for sine gjerninger. Ved å skylde på en tro eller religion er vi med på å fraskrive dem ansvaret, slik de gjør det. De misbruker religionen.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

dette var grusomt og hjertesskjærende! jeg finner ikke dekkende ord for hvor ille dette er.

vet ikke om det er noen god ide, men hva med å finne en e-mailadr hvor man kan oppfordre alle til å skrive inn og protestere på dette, og kreve at hun blir satt fri og får en klekkelig erstatning?

evt opprette et kontonr for henne og oppfordre alle om å sette inn penger der, som bl a

kunne gått til advokathjelp og livsopphold hvis hun blir satt fri?

jeg kunne tenke meg å få fram dette på et annet nettsted. kan du være behjelpelig med å skrive linken til historien hennes så jeg kan kopiere den? (mine datakunnskaper er som du sikkert forstår svært begrensede)

er det også mulig å få nettadr til iran human rights?

er registrert her på vgb, men får av en eller annen grunn ikke logget meg på nå.

Angeliqua

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

forslaget om å nuke landet er ikke så mye mer sivilisert enn dagens forhold…

men basert på det du skriver senere forstår jeg at det var spøk.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

hei

her er linken på bloggen: http://www.vgb.no/292...

og her er linken fra Iran Humann rights:

http://iranhr.net/spi...

Takk for at du bidrar!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

TENK hva slags opplevelser har hun hatt!!?og det er heller ikke nok med de Mørke opplevelsene hun har hatt..hva er så myeee forskjell mellom en KVINNE OG MAN!?er det fordi bare det er “MENN” så skal man tro på!!?hellllo hun har ET SJEL og er et MENNESKE hun også..La ei stakkar dame være i FRED..la hun i det minste oppleve no godt i den tilstanden & aldren hun er i nå…skulle ønske jeg kunne hjelpe til…ønsker ho alt godt fra helle hjerte.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Stor feil i denne saken.Styresmaktene i Iran ma tilintetgjores.Jeg skal vere med pa og gjore det hvis det blir aktuelt.Slike fordragelige folk skal ikke leve i denne verden.Pappaen her i denne saken er en klynkelig liten soirrivipp som forkjener samme sjebne som alle de andre idiotan. All medfolelser til jenta.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

jeg er overbevist at det er faren som drepte gutten og ikke jenta. Det er vanlig at fatige jenter blir sent til rike familier som tjenere får å brøføde sine søsken og foreldre… det er vanlig at mannen i huset eller sine sønner forgreper seg på tjenerne… det var en kjempe uhell at gutten kom in på romet, det skulle han aldri gjort, faren dyttet ham til døden og jenta får skylden, og Gud … i Iran hvor man halshugemennesker som i ingen sted i verden. Men vi som har det godt, bryr oss ikke om, men tenk at det kunne være barna våre. I Iran kvinnene blir ikke trodd,og mennene er noen drittsekker. Og alle vet sanheten jenta er ikke skydlig, men det bare fordi det er en gutt som døde, om det var jente saken ble glemt fra neste dag. Viste dere at der i Østen 2 kvinnehjerne= en mannshjerne? viste dere at det må være dobbelt kviner enn menn i en sak om de skal bli trodd. Viste dere at jentene i fall for arv får kun halvparten enn brødrene sine?… uf så uheldig å være kvinne i Midtøsten…

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Hei Mahmood!

Du gjør et kjempearbeid med bloggen! Dessverre er mediene alt for trege med å ta opp denne typen grove brudd på menneskers selvsagte rettigheter.

Jeg lurer på om dette har med politisk “korrekthet” og “stolthet” å gjøre i domstolene eller om de virkelig tror på onde “jinner” og en paradisisk tilværelse etter døden for seg selv?

Hva syntes du om Sam Harris, som deler ditt fagfelt nevrovitenskap?

Mvh.

En alltid undrende og kunnskapssøkende ateist :)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Muslimer er jo gale, her ser vi nok en gang at de faen meg ikke klarer og oppføre seg. Mange muslimer som kommer til Norge har samme holdninger som da de forlot hjemlandet sitt. Hvorfor kommer de til Norge når de velger og forlate det landet som de bodde i? Vil de ikke ha noen forandring?

De fleste utlendinger oppfører seg meget bra, det er bare en hake; MUSLIMER

Aksel

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

å forandre dette helvete tar tid. folk tror at hvis de får vekk de som misbruker makta så blir alt bra. feil. det er ikke islam og det er ikke deres styre. det er kultur og tradisjon (og det er ikke bare Iran). men et sted må man starte.. det vil ta minst 100 år før vi klarer å forandre på tradisjoner. en ting til. det er ikke vits å diskutere likestilling her. en kvinne trenger ikke likestilling for å vær fri og lykkelige (man og kvinne er ikke like og likestilling fins ikke(nei, ikke i Norge heller)).

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Til Aksel H: AT DET GÅR AN Å VÆR SÅ TETT!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Islam er en gal religion, hvis den har vært så rettferdig og god så har det ikke vært ett så urettferdig styre i alle de muslimske land. Du kan trekke en rød tråd gjennom den hele muslimske tro og se at kvinner er uverdige til et godt liv. Hvis noen av dere mener jeg har galt, så er dessverre du like blind, ignorant og dum som dem folkene som styrer disse land. Du vil bare ikke se fakta i øyet å styrer unna hva som er riktige.

hvis det er en gud, så håper jeg at alle som har blitt behandlet galt, blir godt tatt vare på!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Iranske kvinner og jenter bør evakueres og så bør landet utryddes. Jeg ser absolutt ingen ting positivt, bare negativt, ved å la Iran eksistere. Jeg skal dra frem kaka når Isreal endelig utsletter Iran. Akkurat slik alle muslimene gjorde 11 september 2001.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Det er en løsning på dette også, det har nå i en årrekke blitt forsøkt å snakke fornuft med disse sadistiske rævhullene som fortsatt ikke vil innordne seg etter normer som gjelder i verden i dag. løsningen er å slippe en jævla stor atombombe midt i skallen på statslederen i det verste landet og gi grei beskjed til de andre at de er de neste hvis ikke de kvitter seg med “lovboken” sin og innfører akseptable lover og regler for dagens samfunn.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

ikke akkurat unormalt hvis du blir fks. voldtatt er det somregel du som blir straffet og ikke voldtektsmannen

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Til Aksel H:

En ting utlendinder burde lære av nordmenn er å ikke generalisere men du gjør det her.Jeg er muslim på papir ,men ikke i praksis.

Hvis det fins en fra hvilken som helst relegion eller nasjonalitet som har gjort noe galt kan man ikke si alle er det samme. Men på en ennen side jeg kjønner din forustrasjon over at det mest ummenskelige handlinger gjøres av de som kalles muslimer.

Men problemet er tross alt det folk diskuterer norske myndigheter burde bikotte iran 100% pga alle de uskyldige som er i fengsel og blir dømt til døden.Men hva gjør den vestlige verden,ingenting.Olje og Gass fra Iran som er den fjerde tørste olje gass produsent i verden betyr mye mer for dem.

Håper du gir en sjanse til de muslimene som elsker norge og norske verdier på lik nivå som nordmenn. Please ikke generaliser. Mvh, Mary

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Jeg kaster opp litt i munnen min av alt dette her.

Er så lei av å høre om slike stygge historier.

De lever jo i steinalderen der nede.

Åpne øynene og lev som andre.

Horribelt at en jente skal gjennomgå pga en mann som tvinger seg på henne…uakseptabelt

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Fytti helvete at dere gidder å diskutere dette? Slutt å si at det ikke har noe med islam å gjøre… Åpne de forbanna øynene deres å se dere rundt i verden. Det er nettop i land med islam hvor dritten oppstår, praktiseres og leves fullt ut…

Se bare på all den dritten som kommer hit til landet for å få penger. det som er helt innlysende er at de første som drar fra et land er tjuver og kjeltringer og de som ikke vil være med å gjenreise sine egne land, men benytte seg av easy catch of money.

Hele islam er basert på kjeltringstreker, og å lure fra andre deres verdier….

Hallo…….. Våkn opp!!!!!!!!!!!!

Det er jo en grunn til at eventyret heter “Ali Baba og de 40 røverene” Det er liksom ikke 2 røvere vet du det er 40…

Verden kommer aldri til å bli bedre med så mange gære islamister…

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Religion burde på generellt grunnlag vært avskaffet. Det er roten til all ektremisme i dag og 99% av alle konfikter har rot i religion på en eller annen måte.

For ille at det skal styre livene til så mange…

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Vi trenger ikke Islam, Kristendom og Jødedom lenger. Dette er idiotiske religioner som fører med seg mer ondskap enn noe annet.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Har lest alle meldinger og svar her. Det er helt grusomt det som skjer med denne stakkars jenta, og andre som henne. Men det blir helt feil å bare skylde på Islam.

Dette er rett og slett maktmisbruk fra en gjeng ondskapsfulle, gale mennesker som tjener seg rike på all elendigheten. Slike makt-menn har eksistert i mange, mange år dessverre.

Vi må huske at Iran er et veldig stort land sammenlignet med f.eks Norge. Dermed oså mere fattigdom, uopplyste mennesker osv..

Det finnes nok av “svin” i dette landet også, og som kaller seg kristne. Men nettopp fordi vi er et lite land, og nesten alle får seg utdannelse i dag, vil aldri disse få samme makt som de gjør i Iran i dag.

Det er å håpe og tro at det vil endre seg etter hvert som ungdommer i muslimske land får mere utdannelse, og dermed blir mere opplyste om hvordan verdens virkelighet er. Men dette vil nok dessverre ta mange år.

Men å si at alle menn i – f.eks Iran – er svin er å gå langt over streken.

Jeg kjenner mange mennesker fra ulike land (også iranere), både muslimer og ikke-muslimer. Dette er intelligente og opplyste mennesker som er like forbannet over det som skjer som du og jeg.

Og til deg “Honey” vil jeg si…Vær stolt av din far, han har valgt bort sitt eget land for å gi sine barn en tryggere og bedre hverdag. Slikt krever mot!!

Mvh Kaya

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

blir helt paff av å høre hennes historie.

jeg tror på kvinnens fortelling 100%

det sier jo litt om rettsystemet i det landet hun bor i(kanskje ikke så rart!). kvinner har jo ikke noen rettiheter der nede, feige mannfolk!

Våkn opp! hvem? de! hmm!

helvete ass!

men det er vel ikke mye man kan gjøre for å redde livet til denne kvinnen!!!!!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Har aldri skrevet på en bloggside før…men… Merkelig at et land som Iran, med topp universitet (også kvinner får utdannelse der) ikke beveger seg vekk fra denne steinalderpraksisen. merkelig at når ALLE vet kvinnen er uskyldig at presteskapet består og følges av folk hvis største mål er å sitte med et lass med jomfruer i himmelen. Menneskene må jo ha en egen samvittighet og moral og hvordan man parrer ihop disse ugjerninger med Islam er en gåte for meg. Forøvrig er det nok av religioner som bare skaper splid og vold, Islam er ikke den eneste, men sannysnligvis den mest aggressive . En dag faller prestejævelskapet og da vil Iran igjen bli det beste landet i MidtØsten. Jeg håper bare kvinnen slipper å gjenfødes som jomfru og oppleve de samme prestene voldta henne i himmelen, men det er vel for mye forlangt ifølge dagens Iranske Islam system?

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Å hevde at dette ikke har med religion å gjøre er et desperat forsøk på å beskytte Islam eller det er uttalelser fra hjernevaskete, uskolerte, ukritiske og undertrykte muslimer.

Islam er i sitt vesen en kvinneundertrykkende, antidemokratisk, voldelig, regid, antiintelektuell, uforanderlig, barbarisk og konfliktskapende relegion.

Kom ikke å si at profeten ikke legitimerer vold mot kvinner-det våre seg sex med mindreårige, steining av kvinner/jenter for usømmelig atferd, hevnhandlinger osv.

Kjønnslemlestelse blir hevdet ikke har med islam å gjøre – men imamer anbefaler dette i islams navn-da er det en religiøs handling – og den alminnelige muslim har forståelsen av at dette er et relegiøst påbud. Alle skal vite at den vanlige muslim i gata har svært liten kjennskap eller kunnskap til islam og koranen-derfor er de utrolig lette å manipulere – og tilsvarend vanskelige til å læres opp til kritisk vurdering og refleksjon- SKREMMENDE.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Takk for kommentaren Rune

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

hei Somaya og takk for kommentaren. Jeg forstår deg og synes det er veldig bra at du formidler dette.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

enig med deg KAlle. viktig å gjøre omverdnen kjent med det som skjer og hva vi mener med det.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

takk Rita

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

dine synspunkter virker ikke særlig nyanserte

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Hei og takk for kommentaren. Jeg tror nok alt for mye makt fører til korrupsjon. Jeg vil påstå at det såkalte rettssystemet i Iran er gjennomkorrupt. Målet er å beskytte regimet og spre frykt.

Jeg vet om Sam Harris men ikke lest hans verk. Vet at han skylder på religionen. Vi kan ikke påstå at verden ville ha vært et bedre sted uten religion.Hvis vi ser på det fra et historisk perspektiv. En skal ikke blande religion og fanatisme. Det handler om toleranse. Det er mulig at en har tendens til bli mindre tolerant dersom en føler at han(hun representerer et syn som har en allmektig Gud bak seg!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

ikke helt enig med deg Aksel. Jeg kjenner mange muslimer som kjemper mot irans regime.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Hei Geir

Det er mange fellestrekk mellom det står i koranen og det som står i gamle testament.

Religion, etter min mening, er ikke en ansamling av lover som mange fundamentalister tror.

Det er lov å tenke selv

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

det går an å forandre på det. slik en gjorde under renessansen.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

takk for kommentaren Kaya

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Vi må huske at Iran først og fremst er et diktatur.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Religion er fra historie. Bruk historien som en nyttig erfaring på godt og vondt. Og lev idag og bruk valgene du får fremover klokt, både for deg selv og dine medmennesker.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

godt sagt!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

helt enig med deg John, vanlige Muslimer har kanskje liten kunskap om Koranen akkurat som Kristne hadde kjennskap til Bibelen under Mørketiden (snakker ikke om mørketiden her oppe i nord-norge om vinteren) da drei prestan i Europa med akkurat det samme, kanskje enda litt værre.

Nei stakkars vanlige muslimer, dem vet ikke at makta er i deres egene hender og forandring må komme hvis dem vil det. det er bare litt underlig at Iran har jo endel skoler, og jeg mener at kunnskap er frihet, og dette er noe som dem må forandre sjøl, vi i vestlige verden kan ikke presse dem til å gjøre som VI vil. Vi er født med fri vilje, la oss/dem ihvertfall beholde den.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kjære venn, denne sangen http://www.youtube.co...

Har satt seg fast i hjertet mitt men jeg forstår ikke ordene,kan du være så snill og oversette hvis du får tid. Jeg bare MÅ vite orden til denne sangen for den gikk rett inn i hjertet mitt selv om jeg ikke forstår,klem siskan:)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Det er helt villt!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

er en døende i Iran mer verdt enn en døende i Japan.. eller Darfur…

eller i andre land…

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

آئینه دق کرده بس که هق‎هق کرده

مثل یک کوه یخ می‎چکم در مطبخ

از سپاه تسلیم روز و شب بی‎تقویم

آی مردم مردم باز قمصر خوردم

مردم از مرده بد نامردم

من به خود نه که به زن بد کردم

من پر از تنهایی وحشت از زیبایی

در نمد پیچیده بی‎هوا پوسیده

بره قربانی ابرک بارانی

آی مردم مردم باز قمصر خوردم

مردم از مرده بد نامردم

من به خود نه که به زن بد کردم

بر تن یاس سپید سفره

جای غلاب کمر می‎سوزد

لب فریاد مرا می‎دوزد

سیر سیرم سیر از مشت و لگد

برده‎داران حقیر مرگ بود

بر سر بازار عاشق می‎کشند

خواب مخمل را برهم میزنند

این کنیزکها خواهر منند

آی مردم مردم باز قمصر خوردم

مردم از مرده بد نامردم

من به خود نه که به زن بد کردم

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

#53…..

oversatt…

“Bare to brigader kan velge Engines Prosedyre velge prosedyre

کوه inn historien som kanskje چکم der kjøkken osv ”

________________

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

#53 Kommentar fra siskan

Siskan det er en perfekt sang men,jeg er så elendig i norsk og oversettelsen ellers da oversette jeg med en gang så,

Men,jeg forstår perfekt

takk

zohre

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

#55

dette er pokker ikke noen sang….

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

#56 Kommentar fra btidag

Hva er det da?

Ja,en ?

takk

zohre

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Mahmood du er nødt til med å oversette denne sangen som Siskan ba om ellers hele bloggen din er i lufta,forstår du eller ?

takk

zohre

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

#52 Kommentar fra btidag

Folk i Iran bli henrettet pga.å ha og å lese en avis, et blad som iranske myndigheter ikke liker denne avisen,dette bladet,så forskjellen er hjernen,ånd vel..Amen

takk

zohre

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Svar til #52:

Jeg vet at det er vanskelig for deg å forstå at denne bloggen er skrevet av en person som kjmper for menneskerettigheter i Iran, kanskje du burde heller kjempe for dem i Japan eller Darfu isteden for å klage!

Du gjør en utrolig flott jobb Mahmood, skulle ønske det var flere personer som deg som hadde brukt sin tid på å prøve å gi andre et bedre liv.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

nei, alle er like mye verdt. Jeg bruker min tid paa de i Iran fordi jeg vet mest om dem, har tilgang til sikre opplysninger og har stoerre nettverk. Jeg stötter gjerne kampen mot dödsstraff andre steder i verden. Jeg ser paa det som en felles kamp.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Det nytter jo ikke og støtte, skrive, sende sms osv… Nå må noe gjøres.

Alle land må gå hardere ut, mot land som har døds straff. Denne saken er fæl. Sittet i fengel siden hun var 13 år. Hun var et BARN. Dette er en sak for menneskerettighets domstoler.

Jeg har ikke ord. Send saken til Jens Stoltenberg. !!!!!!!!! Og George W Bush.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00