av Amiry-Moghaddam Mahmood | juli 4, 2010  

Mohammadreza skal henges om 2 dager- la det ikke skje

Har ikke vært her på lenge. Har hatt lyst men ikke tid. Men da jeg hørte at Irans regime skal henrette Mohammadreza Haddadi, så tenkte jeg på bloggen min her. Har skrevet om Mohammadreza her før.

mohamad_reza

 

En gutt fra en fattig familie som tok på seg skylden for et drap da han var 14 år og 9 måneder gammel. Fordi drapsmennene lovte ham mange millioner og at han pga sin lave alder ikke kunne henrettes.

LES OM MOHAMMADREZA HER

Men slik ble det ikke. Hans henrettelse har vært utsatt 4 ganger tidligere. Idag fikk faren hans et brev om at sønnen skal henges onsdag tidlig….

Det var trist å høre farens stemme som trygler om hjelp. En landing av hjelpesløshet, desperasjon og litt håp. Det er vi som står for håpet.

Bruk alle kanaler dere kan. Skriv til hvem dere vil, far Sattsministeren, Utenriksministeren, FNs generalsekretær, naboen, kollegaer. Vi skal vise at vi ikke har blitt vant til at barn henrettes.

Les også om Sakineh som skal steines: http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=10002537

PS: Organisasjonen Iran Human Rights som jeg representerer har åpnet for støttemedlemskap. De som ønsker å støtte vår kamp kan skrive til iranhr2010@gmail.com og registrere seg som medlem (navn, etternavn, fødselsdato og adresse) samt årskontigent på 100 kroner til bankkonto: 15031619332

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Hei Mahmood
Takk for at du informerer alle via media. Har lest i nesten alle avisene om Mohammad Reza og Sakineh. Det er deg som informerer, og mange tusen takk for det.

Iranske ambassade lyver og sier at Sakineh ikke skal henges. Jeg synes a både Iran og Norge lyver. Begge to skrive under FNs kovensjonen, og barnekonvensjonen men de gjør hva de vil. Norge viser også at de ikke forholder seg til avtalen som de har underskrevet.

Jeg er rett og slett slitten av livet, av den urettferdige verden av allllllllt. Hvor lenge til skal vi ha dette regimet i landet vårt???
Jeg er stum, målløst,og svært nede for at jeg lever i denne verden

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Noen må henrettes på grunn av opposisjonen.

Så iranske myndigheter må foretrekke

takk
zohre

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Styret i Iran burde fordømmes av hele verden, Når den vestlige verden fordømmer er det “oss” det er noe galt med ? Send ut alt av diplomater som ikke tar dette inn over seg, kutt forbidelsene totalt, mao lukk all dialog, ergo lever “de ikke lenge” – styret blir kastet, de gamle sure menn ( hellige (?) forblir ensomme – ferdig med det.

Ser ingen grunn til å ha dialog med samfunn som praktiserer idiotiske lover i utakt med verden forøvrig. Noen må ha glemt at verden går videre, selv uten “dem”.

Blir kvalm ved å lese slik drit som dette !!!!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Myndighetene i Iran utviser en total mangel på respekt for liv. Ved å bruke terror på denne måten ødelegger de ikke bare for seg selv men for hele den muslimske religionen. Hvor lenge skal vi sitte og se på at dette landet spytter på livet, som burde være hellig?

http://fhjpeder43.wordpress.com/2010/07/06/verdien-av-et-liv/

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Hei, dette er helt sinnsykt at man kan gjøre noe sånt mot mennesker. Fatter ikke å begriper at man kan krenke folk på den måten. Blir rett og slett lei meg av å sint av å lese at slike ting finnes. Vi må alle jobbe for ett bedre samfunn ikke bare her i norge, men også i andre land!!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Jeg leste istad på vg om Mohammad Reza som skal henges i morgens på onsdag!. Og det jeg vil si at det er helt UMENNESKELIG og IDIOTISK gjort av irans myndighetene ved å henge folk!… Hvorfor i ALL VERDEN ikke bare la GUD ta sjelen fra oss akkurat som han ga sjelen til OSS?!…….. De som TAR liv i dag en dag skal få smake varmen i HELVETES ILD lykke til jævla UDYRE folk som henger andre!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Det er helt forferdelig alt som skjer der nede. Hvorfor gjør de slike ting? Hvor er deres sans for familiære verdier eller etikk? Alt det fæle de finner på gir meg fysiske ubehag. Så grusomme brudd på menneskerettigheter.. Hvem kan ordne opp i dette?

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Hei, har du noen e-mail adresser til folk “høyt oppe i systemet”, som f.eks. utenriksministeren som vi kan skrive til?

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Hurra for deg Mahmood. At du har gjort det så godt med legeutdanning og alt annet her i Norge, men likevel ikke glemmer dine brødre og søstre i Iran. Fortsett å kjempe og vær et rettferdig og klartenkt menneske midt oppe i denne grusomme volden som ditt gamle hjemland lar gå utover sine egne innbyggere. Det er virkelig barbarisk å henrette folk ved hjelp av steining. Det er også barbarisk å henrette kvinner fordi de har blitt voldtatt. Eller barn som har gjort et eller annet galt i forvirring, uhell, dumskap eller til og med er uskyldige. De fleste i Norge er vel i mot dødsstraff uansett, også når f.eks. USA står for den. Men å steine folk er jo helt perverst! Islam aksepterer jo også Jesus som en profet og han var i mot steining ved å si “la de som er uten skyld kaste den første sten”. Men de elendige bødlene ser kanskje på seg selv som uskyldige? Nei dette hører ikke bare middelalderen til, det er nærmest “førhistorisk” – dvs. noe som skjedde på Jesu tid. Det er faktisk meningen at mennesker skal utvikle seg til å bli mer siviliserte, ikke omvent.
Jeg håper inderlig at Iran snart vil bli et fritt og demokratisk land og at ikke alt for mange unge mennesker må ofre seg for at det skal bli det!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00