av Amiry-Moghaddam Mahmood | mai 1, 2009  

DELARA DARABI BLE HENGT IDAG!

Delara Darabi ble hengt idag morges i fengslet i byen Rasht (nord i Iran).

LES OM DELARA’S HENRETTELSE HER

 

Jeg og mange andre verden over har vært kjent med Delara i de siste 4 årene. Hun er den av mindreårioge dødsdømte i Iran som har fått størst oppmerksomhet.

Advokaten mente at det var sterke tekniske bevis på at hun var uskyldig.

Det spiller ingen rolle. Hun var dømt for en forbrytelse hun begikk som mindreårig.

Mullahregimet i Iran viser enda an gang at de ikke bryr seg om internasjonale konvensjoner de har forpliktet seg til, at de ikke bryr seg om hav verdenssamfunnet sier. Med Delara’s henrettelse viser de at de ikke anser reaksjonene fra verdenssamfunnet som annet enn tomme ord.

Kanskje de har rett!!! Hvorfor skulle verdenssamfunnet bry seg om barns rettigheter? Hvorfor skulle våre oljeselskaper risikere sine økonomiske fortjenester for noen ubetydelige unge mennesker som ingen andre enn familiene deres kommer til å savne!

Vi står ovenfor noen viktige spørsmål: HAR FN’s MENNESKERETTIGHETSKONVENSJONER NOE TROVERDIGHET? Bryr verdenssamfunnet seg virkelig om menneskerettigheter?

Håper Norge reagerer sterkere enn før. Håper ikke regimet i Iran slipper like billig unna Delara’s henrettelse som de har gjort alle de andre agngene de har henrettet mindreårige!

FN’s barnekonvensjon er rettslig forpliktende og Iran’s ledere kan forfølges via internasjonal rett!

Det er på tide at Norge, EU og FN viser hvor høyt de virkelig prioriterer menneskerettighetene!

Jeg er sint og skuffet og jeg er ikke alene om dette!

VG

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Hvorfor i alle dager kan ikke norge kaste Irans ambassadør UT av landet og VIRKELIG vise att vi bryr oss??? Hvem trenger forbindelser til ett slikt regime???? Nå må FN og verden ellers sette disse KÅLHUA der nede på plass!!!!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Det er viktig å respekter islam som er en fredsreligion. Dette ble gjort i tro på Gud og må ikke kritiserer fra hvite hunder.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Hei.M.
Jeg er også veldig sint og skuffet og veldig ned for.Jeg hadde lest den om Delara tidilig idag i annen nettside.Vet ikke hva jeg må si,men hun var jo ung.Hvorfor regimet i Iran kan ta livet av Delara og andre mennesker?Hvem er de??

Hun var jo uskyldig,det finnes bevis for det.

Jeg har fortsått sånn at når Iran er under internasjonale press fra hele verden ,kommer de til å utsette saken,men gjør det som de vil i hemmelighet. Herre gud….

Vahideh

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Hvorfor i alle dager kan ikke norge kaste Irans OG Israels ambassadører UT av landet og VIRKELIG vise at vi bryr oss??? Hvem trenger forbindelser til slike regimer???? Nå må FN og verden ellers sette disse KÅLHUA der nede på plass!!!!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Islam i et nøtteskall… Er det virkelig noen som tror at disse protestene som den ikke-muslimske verdenen kommer med er til noen nytte? Å snakke eller forhandle med mennesker som synes Islam er kult, burde man ha lært at er bortkastet tid….Disse apene hadde ikke blunket engang om koranen sa at å hogge hodet av barna sine og å spise invollene var en god ting å gjøre. De hadde gjort det i god tro og ingenting kan overbevise dem om noe annet. For disse harbarkede religiøse hjernevaskede typene er en protest fra norge eller et hvilket som helst annet land bare en fjært i verdensrommet…ingen bryr seg om det….RIP Delara.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Å være sint el. skuffet pga. at mennesket oppfattes som materiell
så denne prosessen er Guds motiv

takk
zohre

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Hei Mahmood :-)

Du husker meg kanskje fra Spania 03/04?

Veldig fint at du blogger om forholdene i Iran, et land vi ellers har liten informasjon om i mediene (med mindre det gjelder store nyheter).

Skal følge med fra tid til annen.

Klem :-)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Islam viser igjen sitt sanne ansikt. Om ikke vi gjør noe drastisk, vil det samme skje her om tretti-førti år.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

uufff…..

er det ingenting som kan gjøres? hva om alle kvinnene i Iran pluss de gode menn som ikke sympatiserer med regimet samler seg og “renser” Iran for drittsekker… ??

jeg tror at svaret er intern forandring… andre makt bryr seg lite om det ikke blir noe fordel av… mødrene burde lære døtrene og sønnene sine å kjempe mot en slik regime…

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Til Dickey og Albert: Deres kommentarer får meg til å synes synd på dere. Dere er uvitne og deres utvitenhet lyser gjennom deres kommentarer… gå og skaff dere litt informasjon, før dere begynner med usaklig og nedsettende omtale om noe dere overhode ikke har peiling på hva er.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Dette er virkelig trist! Først og fremst må våre tanker gå til dem så sto Delara nærmest.
Når det så gjelder FN’s barnekonvensjon, at regime i Iran ikke oppretholder sine forpliktelse, så har du helt rett. Det er på tide å stille seg spørsmålet om disse tingene betyr noe i det hele tatt. Hvis ikke vi kan respektere våre egne verdier, så kan vi vel ikke forventer at slike regimer skal respektere dem. Det er også åpenbart helt naivt og dumsnill og tro at ved å sitte å høre på disse mennesker eller oppmuntre til åpen dialog etc vil bidra til å endre situasjonen. Dette regimet har vist gang på gang at gir fullstendig faen i hva andre måtte mene. De gjør som de vil og det kommer de til å fortsette med så lenge ingen tar et standpunkt og reagerer kraftig… Våre politikere burde skamme seg da de viser at de ikke er istand til å stå for og kjempe for våre egne verdier. Så ja, sint, men først og fremst bør man være sint på alle som lar dette skje uten å gripe inn for å hindre det.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Maybe it is about time with a new revolution…

However not many Iranians have the guts for that… They prefer to sit in US, Canada, or Norway and discuss what the international community (Norwegian government included) should in their opinion do about it.

The Norwegian government can do nothing in this matter. The Iranian regime does not at all care about the “opinions” from a non-existing and deep frozen nation that has a population smaller than some of the Tehran municipality districts.
The Norwegian embassy in Tehran is a ridiculous representation that has no whatsoever impact on any Iranian decisions. It is absurd to claim (hope) and worst of all expect any “action” from the Norwegians side.

Sure the Norwegians can “pull-out” Statoil, and make “brave” declarations that nobody are listening to. What effect will that have? Nothing!!… apart from making the French and Chinese competition happy.

Nobody in the world, apart from the Iranians themselves, can do anything about this matter. However for some “obscure” reasons they can’t.
Iranians in Iran will say; ohh… you know it is our culture, it is our traditions, and we cannot do anything. The Iranians outside Iran… well… they talk a lot about what others should do for them, but apart from that… nothing!!

I just hope that poor Delara can rest in peace, and I wish an eternal disgrace to the family of the victim that could not forgive this obviously innocent girl.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Har ingenting annet å gi en mine tårer for atter et uskyldig offer som man ikke klarte å redde.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00